ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
HOME  /  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποτελέσματα 1-13 από 13 που βρέθηκαν αναζητώντας Πόπη Χρυσανθίδου.

1. Πάστα φλόρα με ξερά φρούτα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/πάστα-φλόρα-με-ξερά-φρούτα

Αντί για μαρμελάδα, γεμίζουμε τη πάστα φλόρα με ξερά φρούτα και, αντί για το κλασικό σχέδιο με τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές στην επιφάνεια, κόβουμε κομμάτια ζύμης σε ό,τι σχήμα θέλουμε....

2. Τάρτα με κρέμα λεμονιού και ροδάκινα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/τάρτα-με-κρέμα-λεμονιού-και-ροδάκινα

Μια εύκολη τάρτα που δεν χρειάζεται φόρμα! Η ζύμη κλείνει μέσα της μια κρέμα λεμονιού και φρέσκα ροδάκινα. Ένας γλυκόξινος συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει!...

3. Τούρτα σοκολάτα με κεράσια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/olo-sokolata/τούρτα-σοκολάτα-με-κεράσια

Καλοκαιρινές δημιουργίες με φρούτα, απλές αλλά και πιο ιδιαίτερες, όπως κέικ με βερίκοκα, πάστα φλόρα, στρούντελ και τάρτα με κρύα σοκολάτα και φρούτα....

4. Κέικ με βερίκοκα και ανθότυρο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/κέικ-με-βερίκοκα-και-ανθότυρο

5. Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/τούρτα-πανακότα-με-λευκή-σοκολάτα-και-φράουλες

Ο συνδυασμός κρέμας με λευκή σοκολάτα είναι πάντα ακαταμάχητος σε νοστιμιά, αλλά και σε υφή. Αυτή η εύκολη τούρτα θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση....

6. Gatό de almendras Mallorquin: Κέικ αμυγδάλου της Μαγιόρκα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/giortes-kai-kalesmata/gatό-de-almendras-mallorquin-κέικ-αμυγδάλου-της-μαγιόρκα

Έχουν πολύ μεγάλη παράδοση οι Ισπανοί στα μοναστηριακά γλυκά. Σχεδόν κάθε μοναστήρι έχει τις δικές του σπεσιαλιτέ, από τις οποίες αποκομίζουν ένα σημαντικό έσοδο. Συνήθως είναι μπισκότα, κέικ και μικρά κεράσματα, αρωματισμένα με αμύγδαλα, λεμόνια και παρόμοια φίνα υλικά. Το Gatό de almendras Mallorquin είναι ένα κλασικό γλυκό κέρασμα της Μαγιόρκα, του μεγαλύτερου νησιού των Βαλεαρίδων και φημισμένου θερέτρου ιδιαίτερα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Είναι ένα είδος κέικ που αντί για αλεύρι περιέχει τριμμένα αμύ- γδαλα, που του δίνουν ψίχα μαλακή, πιο υγρή και ιδιαίτερα νόστιμη. Είναι πανεύκολο γλύκισμα, εύθρυπτο, αφράτο και μαλακό, και το μόνο που χρειάζεται είναι απαλό ανακάτεμα των υλικών για να μη χαθεί ο όγκος της μαρέγκας. Παραδοσιακά συνοδεύεται με παγωτό αμύγδαλο – δυσεύρετο, αλλά αξίζει τον κόπο να το αναζητήσουμε: λένε πως ο συνδυασμός είναι ασυναγώνιστος....

7. Σοκολατένιο τσουρέκι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/σοκολατένιο-τσουρέκι

Φέτος το Πάσχα, ξεχνάμε για λίγο τα τυπικά κουλουράκια βανίλιας και το κλασικό τσουρέκι και πειραματιζόμαστε με χίλιες δυο γεύσεις και αρώματα. Έχει αφράτη σοκολατένια ψίχα και πλούσιο γλάσο, φτιαγμένο με κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα. Αυτό το τσουρέκι θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά!...

8. Σοκολατένιο υγρό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/giortes-kai-kalesmata/σοκολατένιο-υγρό-κέικ-με-ολόκληρα-πορτοκάλια

Εμπνεόμαστε από τα gâteaux de voyage των Γάλλων και δημιουργούμε μια σειρά σοκολατένιων γλυκών που δεν χρειάζονται ψυγείο....

9. Τούρτα με βάση από ραβανί φιστίκι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/τούρτα-με-βάση-από-ραβανί-φιστίκι

Αυτοσχεδιάζουμε με το κλασικό ραβανί και το μεταμορφώνουμε σε τούρτα με βάση από φιστίκι....

10. Κέικ με μήλα και σκόνη φιστικιού

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/κέικ-με-μήλα-και-σκόνη-φιστικιού

Διαβάστε Πρώτοι!...

11. Γεύσεις «Ποιότητας» στο περιστύλιο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/brabeia/brabeia-kypros/awards-2017/γεύσεις-ποιότητας-στο-περιστύλιο

Κάθε χρόνο, μετά την απονομή, προσφέρουμε στους καλεσμένους μας εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες που φτιάχνουν οι σεφ-συνεργάτες του «Γαστρονόμου»....

12. Τούρτα ζελέ

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/τούρτα-ζελέ

Το νέο τεύχος του περιοδικού «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί από την Παρασκευή στα περίπτερα!...

13. Τσακώνικες µελιτζάνες γεµιστές µε τας κεµπάπ

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/τσακώνικες-µελιτζάνες-γεµιστές-µε-τας-κεµπάπ

Γεμιστά με τας κεμπάπ; Κι όμως... Έχει λίγο κόπο το φαγητό αυτό αλλά η γεύση του θα σε αποζημιώσει! Μαγειρεύει η Πόπη Χρυσανθίδου....